В Народното събрание наблюдаваме стрелба с горещи картофи. Стрелба, в която

...
В Народното събрание наблюдаваме стрелба с горещи картофи. Стрелба, в която
Коментари Харесай

Борис Попиванов: В парламента наблюдаваме стрелба с горещи картофи

" В Народното събрание следим пукотевица с горещи картофи. Стрелба, в която главният въпрос е кой ще се откаже пръв и ще бъде упрекнат, че играта не се е състояла поради него ".

 

Това сподели пред БНР политологът доцент Борис Попиванов и акцентира, че партиите усещат две съществени терзания:

 

" Едното е, че в случай че влязат в неразбираема коалиция, гласоподавателите им ще ги санкционират по-късно. Другото е, че в случай че не влязат в коалиция, гласоподавателите още веднъж ще ги санкционират.... Интригата е кое от двете терзания ще надделее, ще съумеят ли да сглобят държавно управление, или ще вървим към следващи предварителни избори ".

 

Според доцент Попиванов най-силно предпочитание за предварителен избор има " Възраждане ", само че позволи това да е цел и на " Продължаваме промяната ", тъй като имат очакване на последващи избори да са първа политическа мощ.

 

" Хартиената бюлетина няма по какъв начин да окаже въздействие на жителите да гласоподават. Технологията в никакъв случай не може да бъде мотивация за вота. Системно намаляващият брой гласоподаватели не се дължи на машинното гласоподаване, а на това, че хората не имат вяра на офертите и листите, на партийните управления и тематиките, които им оферират. Затова не гласоподават, а не тъй като са обезпокоени от машините в изборните секции ", разяснява политологът по отношение на концепцията за връщане на гласоподаване и с хартиена бюлетина.

 

По думите му е мъчно да се допусна дали болшинството за хартиената бюлетина ще се трансформира в болшинство за съставяне на постоянен кабинет.

 

Доц. Попиванов акцентира, че спорът за бюджета на страната се е свел до това кой да го внесе в Народното събрание, а не какви политика да има в него:

" Големите въпроси за идващите няколко години напълно отсъстват от диалога, а фокусът попада на конюнктурата и на злобата на деня ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР